U prošloj godini Opština Bijelo Polje budžetom je opredijelila 20.000 eura za podsticanje i pokretanje ženskog biznisa. Sredstva je dobilo 13 preduzetnica. Opština je takođe, iz sredstava budžeta izdvojila i dodatnih 20.000 eura za pokretanje preduzetništva mladih do 30 godina starosti. Ta sredstva je dobilo pet mladih ljudi.

„Tako smo dobili 18 novih preduzetnika, a i ove godine bićemo podrška preduzetništvu” - kaže Nemša Omerhodžić, predsjednica SO Bijelo Polje.

Omerhodžić naglašava da je lokalna uprava prepoznala potencijal preduzetništva i da stoga izdvaja sredstva za pomoć ženama da unaprijede svoje započete biznise.

“Žene ćemo još snažnije podržati i osim finansijske pomoći pojačaćemo inicijativu za njihovo uključivanje u lanac dobavljača. Takođe, zainteresovanim preduzetnicama od velikog značaja biće pojednostavljene, dostupne i razumljive sve proceduire oko apliciranja” - kaže Omerhodžić i dodaje da će one tako na lakši način predstaviti svoje biznis planove i dobiti određena bespovratna ili kreditna sredstva za započinjanje ili jačanje biznisa.