Glasovima 19 odbornika koalicije Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata i Bošnjačke stranke, Ernad Suljević izabran je za novog predsjednika Skupštine Opštine Bijelo Polje.

Njegovim izborom i verifikacijom odborničkih mandata konstituisan je novi saziv SO Bijelo Polje, izabran na izborima 23. oktobra.

Novi predsjednik lokalnog parlamenta, Ernad Suljević svečano se obavezao da će funkciju predsjednika Skupštine Opštine Bijelo Polje obavljati u skladu sa Ustavom, Zakonom i Statutom Opštine Bijelo Polje.

„Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i datoj podršci za obavljanje ovog važnog i odgovornog posla. Čestitam svim odbornicima na mandatima povjerenim od strane građana Bijelog Polja, i istakao bih da izborna volja stanovnika naše opštine obavezuje sve odbornike na savjesno i odgovorno obavljanje zadataka, od opšteg interesa za naš grad. Nadležnosti date na osnovu Zakona i Statuta, kao i poslovnika Skupštine Opštine sprovodićemo po principu otvorenih vrata, za sve konstruktivne ideje odbornika, građana i prijatelja naše Opštine. Uvjeren sam da će okupljeni oko ove jedinstvene vrijednosti, u predstojećem četvorogodišnjem periodu donositi najbolje odluke, koje će doprinijeti opštem prosperitetu i stvaranju uslova za kvalitetniji život u Bijelom Polju“ - istakao je Suljević.

Za izbor Suljevića glasalo je 19 odbornika, 15 ih je bilo protiv, a uzdržanih nije bilo.